www.pilisifemszerkezet.hu

Cégünk története

 

 1995 tavaszán  egyre jobban érlelődött bennem egy önálló egyéni cég létrehozásának gondolata, mivel műszaki tevékenységemet túl szerényen fizette meg az 1995 április végén német tulajdonba került Tolnatext Kft.

A német tulajdonos a szövödei géppark üzemvitelére és karbantartására vállalkozó külső céget keresett.

Ezt a tevékenységi kört jól ismerve valamint a  gyárban kialakuló pozíció versenyben helyemet nem találva 1995 július 25.-én úgy döntöttem: 27 éves munkaviszonyomat megszüntettem és a tulajdonos által kiírt feladatok elvégzésére képes céget alapítok.

Az üzemvitel problémáit, mechanizmusát jól ismerve és szakmai tapasztalatomra támaszkodva 1995 augusztus 1-én megalapítottam a PILISI Gépszerviz Egyéni Cég-et.

A német tulajdonos által kért feltételeket tartalmazó hosszútávú szerződést 1995 augusztus 2.-án megkötöttük.

A  szövödei géppark teljes üzemvitele mellett a kopó alkatrészek gyártását és az új üzemrészek (előkészítő, szövőde, MEO, felületkezelő) géptelepítését is mi végeztük.

A Tolnatext kft területén bérelt műhelyben működtünk 5 szakemberrel.

Szabolcs fiam gépi forgácsolónak tanult, rá alapoztam a jövőt. Az iskola elvégzése után 1996-ban ő lett a vállalkozás gépi forgácsolója.

 Családi döntés alapján 1999 január 13.-án megalapítottuk Szabolccsal a ma is működő fémipari vállalkozást, a PILISI Fémszerkezetgyártó és Szerelő Betéti Társaságot.

Sok rétű műszaki tapasztalatomra és Szabolcs fiam jó hozzáállására építve a szövödei üzemvitel mellett belekóstoltunk az építőipari és a mezőgazdasági gépek javításába is.

  2004 április 6.-án a közben betéti társasággá alakult Tolnatext anyagi okokra hivatkozva felmondta szerződésünket és 2004 szeptember 15.-én hazaköltöztünk Bogyiszlóra.

2012-ig bérelt telephelyen, 2013 óta saját telephelyen, részben új, részben felújított gépparkkal végezzük tevékenységünket.

2014-ben profilváltás történt: saját tervezésű szállítócsigák gyártását vezettük be.

Termékcsaládunk legjobban keresett terméke a pótkocsira szerelhető műtrágya-kitároló és vetőgép-feltöltő csiga.

Mindent munkát elvállalunk, amit képesek vagyunk megoldani.

Szeretjük a kihívásokat!

 Működés: 

A cég alapítása óta nyereségesen gazdálkodik. 

A likviditás folyamatos, kötelezettségeinket mindig időben teljesítjük. 

Hosszútávú gazdasági kapcsolataink alapja a határidőre történő pontos elszámolás! 

 

Bogyiszló, 2017.12.21.

Pilisi István ügyvezető